Comunicació i notícies

El passat dia 16 d’octubre celebràrem el Dia Mundial de l’Alimentació, per aquest motiu us vull fer arribar aquest vídeo que ha creat El Banc d’Aliments de Barcelona conjuntament amb la UPC per a donar visibilitat a un problema que s’ha agreujat arran de la irrupció de la pandèmia COVID-19, el de poder garantir una alimentació suficient i saludable per a totes les persones.

El Cabàs Solidari s’adhereix al manifest; Volem un futur europeu després de la pandèmia, que inclou mesures d’acció immediata i mesures per a la renovació del model econòmic-financer per tal de reivindicar i exigir que el nostres futur, com a país i com a societat segueixi sent europeu.

Volem un futur europeu després de la pandèmia

Els compromisos de El Cabàs Solidari amb l’Agenda 2030

El menjar que es llença

El menjar que es llença

Consum preferent.

En la línia de seguir fent pedagogia en temes relatius a dates de consum preferent, L’Agencia Catalana de Salut Publica ha confeccionat dos cartells sobre consum preferent.

 

Visita de Voluntaris i Voluntàries de l’Obra Social La Caixa al magatzem de El Cabàs Solidari, un bona experiència varem compartir les experiències i també varem intercanviar opinions envers les trobades d’aquests tipus.

“Aquí, avui, encara”

Segons l’estudi realitzat per Save the Children España “Aquí, avui, encara”, es posa de manifest que un de cada quatre nens a Catalunya viu en situació de pobresa severa i que des del 2010 fins al 2014 la inversió del PIB dedicada a la infància a Catalunya està constantment revisada a la baixa (0,8%).


Més informació:
http://bit.ly/2Hr95vZ 

Transformació de la fruita en sucs

Banc dels Aliments, tones de solidaritat
El 2010 el Banc dels Aliments va iniciar un altre dels programes estratègics, en el qual el sector agrari té un paper cabdal: el de transformació de fruita en sucs. Els excedents de fruita s’envien a diverses empreses que la transformen en sucs naturals que es distribueixen de manera gratuïta entre les persones més necessitades. Un esforç més per procurar que la seva dieta sigui suficient, correcta i equilibrada.
http://www.xiptv.cat/banc-dels-aliments/capitol/20-transformacio-de-la-fruita-en-sucs

El Gran Recapte.

El Gran Recapte d’Aliments a Catalunya és una campanya de recollida d’aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària, també serveix per donar a conèixer la situació que travessa aquest grup, que arran de la crisi econòmica que estem vivint, ha anat creixent. La campanya la duen a terme simultàniament els quatre Bancs d’Aliments de Catalunya.

Es calcula que actualment, un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. Aquestes persones requereixen la nostra solidaritat i capacitat organitzativa per no esdevenir persones marginades. I és per aquest motiu que des dels Bancs d’Aliments es posa en marxa aquest projecte que enguany arriba a la vuitena edició.

El Gran Recapte d’Aliments al 2016 va recollir 4.374.000 kg en més de 1.837 punts de recollida i va comptar amb l’ajuda de 23.715 voluntaris. La fita per a l’edició del 2017 és tornar assolir una xifra similar gràcies a la col·laboració dels voluntaris i donants.

Els Bancs d’Aliments a Catalunya
Els Bancs d’Aliments són entitats benèfiques sense ànim de lucre, independents de tota ideologia econòmica, política o religiosa, basats en el voluntariat, amb l’objectiu de recuperar els excedents alimentaris de les empreses i redistribuir-los gratuïtament entre les persones necessitades del nostre entorn, evitant qualsevol malbaratament o mal ús dels aliments. Les seves màximes són lluitar contra la pobresa alimentària i contribuir al desenvolupament sostenible per a un món més net.

Per fer realitat aquesta utopia, els Bancs d’Aliments es basen en quatre principis ètics:

La primacia de la gratuïtat: els aliments són rebuts i distribuïts gratuïtament. El treball dels col·laboradors és voluntari, basat en el principi de la solidaritat.
La seguretat d’una distribució justa: sempre a través d’entitats benèfiques reconegudes i homologades, que poden assegurar el destí correcte dels ajuts alimentaris.
La contribució a la sostenibilitat i a la preservació del medi ambient, evitant la destrucció d’aliments als abocadors.
La promoció de la solidaritat envers les persones amb necessitats alimentàries.
Els objectius bàsics dels Bancs d’Aliments són:

Lluitar contra la pobresa alimentària i el malbaratament per a un món més just.
Participar en la reducció de l’exclusió, col·laborant en la consolidació d’un món més habitable.
Contribuir a l’exercici del dret a una alimentació suficient i saludable per a tot ésser humà.
Promoure la utilització més eficient dels recursos.
Contribuir al desenvolupament sostenible per a un món més net.
La contribució de la Distribució al GRAN RECAPTE:
Les cadenes d’aliments tenen una funció important en l’èxit d’aquesta campanya, ja que contribueixen de diverses maneres:

Cedint espais del punt de venda i emmagatzemant els materials necessaris per dur a terme la campanya.
Es fan càrrec de la logística necessària per a que els aliments arribin al Banc d’Aliments o a les entitats benèfiques assignades. Per donar una idea del que suposa aquesta contribució, explicarem que els aliments es traslladen primer dels punts de venda a magatzems centrals de la pròpia distribució i d’aquí al Banc d’Aliments o les entitats assignades; cadascun dels dos trasllats de la quantitat de quilos abans esmentada, col·locats en el que anomenem “banyeres” (grans capses de cartró) fan necessari un moviment aproximat d’uns 390 grans tràilers o 1560 camions.
Finalment la majoria de cadenes d’aliments que participen en la campanya, fan la seva pròpia donació, en funció de la quantitat recaptada als seus establiments.
Fes-te Voluntari/Voluntària.

Assemblea General de Voluntaris i Voluntàries.

Dimarts, 16 / maig de 19:00 a 21:00
Centre Cívic El Vapor

Sopar Voluntaris i Voluntàries 2017

Aquesta setmana ens hem trobat voluntaris i voluntàries de “El Cabàs Solidari”per sopar plegats i desitjar-se bon estiu.
Com sempre molt bon ambient!

Foto de familia 2017 al sí del magatzem d’aliments, amb l’assistència de l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, la regidora de Serveis Socials, Ana María Bajo, el Sotsdirector de l’oficina de l’entitat bancària CaixaBank de la Rambla, Oscar Naveros Guerrero i una quinzena de voluntaris d’El Cabàs Solidari.